Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lars Lindahl slutar som polisområdeschef i Dalarna

Foto på Lars Lindahl, polisområdeschef för Dalarna fram till och med 13 juli.

Lars Lindahl, polisområdeschef för Dalarna fram till och med 13 juli.

Lars Lindahl som varit chef för polisområde Dalarna sedan 1 januari 2015, övergår till att samordna region Bergslagens arbete kring Polisen 2024 fram till årsskiftet då han planerar att gå i pension.

Den 13 juli gör Lars Lindahl sin sista dag som PO-chef för att efter semestern arbeta med region Bergslagens arbete med Polisen 2024, Polismyndighetens arbete med att utöka antalet medarbetare i myndigheten med 10 000 personer till år 2024. Detta arbete gör han fram till årsskiftet då han planerar att gå i pension efter 43 år som polis.

– Om det bara vore för arbetet som polisområdeschef i Dalarna hade jag gärna fortsatt ett tag till. Skälet till att jag bett att få lämna uppdraget beror helt på familjesituationen som uppstod för ett år sedan när jag och min fru tog över föräldrahemmet på västkusten. Att bo borta i veckorna och att bilpendla nästan 100 mil varje helg är inget som bidrar till en bra livskvalité, säger Lars Lindahl.

– Polisen har varit en fantastisk arbetsplats och arbetsgivare. Jag tror inte det finns någon annan organisation som kan erbjuda så många varierande arbetsuppgifter och så många utvecklingsmöjligheter. I praktiken går det att totalt byta yrkesinriktning många gånger om utan att behöva byta arbetsgivare. Därför känns det extra positivt att få avsluta karriären med att arbeta med framtidsfrågorna och vara med om att lägga grunden för hur polisregion Bergslagen ska se ut år 2024, fortsätter han.

Peter Karlsson, nuvarande kanslichef för polisområde Dalarna, går in som tillförordnad polisområdeschef till dess att en ordinarie är på plats under hösten.

Till toppen