Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger

Förra veckan, den 4-10 juni, genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus mot alkohol och droger.

Kontroller genomfördes företrädesvis i samband med så kallade 20-minuterskontroller. Även riktade kontroller har genomförts mot förare som återkommande påträffas påverkade i trafiken.
Totalt i region Nord kontrollerades 6 330 förare.

– En stor del av trafikolyckorna med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol och droger. Därför är dessa insatsveckor viktiga. De personer som har rapporterats för rattonykterhet har också erbjudits kontakt med beroendevården genom SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken), säger Daniel Pettersson, processledare trafik region Nord.

En summering av trafikveckan i regionen

Region Nord RF alkohol RF drog
Norrbotten 9 8
Västerbotten 2 4
Jämtland 4 4
Västernorrland 15 13
Summa 30 29

I regionen har 30 personer rapporterats för rattfylleri och 29 personer rapporterats för drograttfylleri. När polisen genomför trafikkontroller upptäcks även andra brott. Bland annat har 14 narkotikabrott och ett stulet fordon uppdagats.

Här kan du läsa mer om Polisens förebyggande arbete i trafiken.

Eventuella frågor kan ställas till Daniel Pettersson, regional processledare trafik. Daniel nås på telefon 010-568 36 97.

Till toppen