Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nio inför rätta för miljonhälerier

På tisdagen startade rättegången i Göteborg där nio personer står åtalade för inblandning i landsomfattande häleriverksamhet.

Det var i samband med att Göteborgspolisen patrullerade på Kvibergs marknad i nordöstra Göteborg i januari i år som hälerihärvan började rullas upp. I ett av marknadsbåsen erbjöds choklad och smink till ett påfallande lågt pris. Säljaren greps misstänkt för att ha sålt stulna varor. Utredningen ledde till fler gripanden och stora beslag av varor på flera marknader och i ett lager i Göteborgsområdet. Varorna kunde kopplas till butiksstölder i hela landet och till inbrott i varulager. Värdet på det misstänkta stöldgodset uppgår till mellan sju och nio miljoner kronor. Förutom smink och choklad omfattar beslagen även kaffe och hygienartiklar.

– Vi tror att det rör sig om ett organiserat kriminellt hälerinätverk som hanterat stöldgods i stor skala. Från lagret har de distribuerat stöldgodset till olika marknadsplatser och även sålt det via nätet, säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef.

Miljonbeslag i Malmö

I samband med inbrott upptäcktes en större hälericentral i Malmö. Där fanns en mängd varor till försäljning i en lagerlokal omgjord till butik. Tiotusentals artiklar, främst hygien- och kosmetikaprodukter på ett värde av flera miljoner togs i beslag av polisen.

Till toppen