Omfattande utredningsarbete efter att flera skottskadades i Tensta

Fyra personer skottskadades i Tensta natten till torsdagen. Händelsen utreds som mordförsök. Även en förbipasserande person kan ha skadats av en kula.

– Vi genomför en omfattande utredning som bland annat innebär att vi knackar dörr och samlar in information och eventuella vittnesuppgifter. Vi har trots allt en ganska god bild av vad det rör sig om och vi kommer göra vårt yttersta för att gripa de skyldiga, säger Jan Evenson kommenderingschef i den särskilda polisinsatsen som tillkommit att få stopp på skjutningar i Stockholm.

Efter att flera personer hört av sig under torsdagsnatten om att de hört skottlossning påträffade poliser som anlände till platsen tre skadade personer som fördes till sjukhus. Ytterligare en skadad person fördes senare till sjukhus av en person ur allmänheten.

Därutöver har polisen kontaktas av en person som enligt uppgift fått en ytlig skada på benet när denne befann sig på en gångbro i närheten. En anmälan om vållande till kroppsskada har av denna anledning upprättats.

Avspärrningarna hävdes under förmiddagen när teknikerna var klara med brottsplatsundersökningen.

Polisen kommer under torsdagen fortsätta att bland annat knacka dörr för att samla vittnesuppgifter och information samt svara på frågor.

Läs mer om hur polisen arbetar med den grova brottsligheten i Stockholm

Till toppen