Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Podd: Ulf Johansson om EuroPride och mångfald inom polisen

Göran Stanton, utredare på demokrati- och hatsbrottsgruppen och Ulf Johansson regionpolischef i Stockholm

Göran Stanton, utredare på demokrati- och hatsbrottsgruppen och Ulf Johansson regionpolischef i Stockholm Bild: Polismyndigheten

”Om vi inte respekterar varandra inom polisen, kommer vi inte respektera våra brottsoffer”. Det sägs i podden om polisens deltagande i EuroPride, med regionpolischef Ulf Johansson och Göran Stanton, utredare på demokrati- och hatbrottsgruppen i Stockholm.

Lyssna på podden

– För mig är det en stor manifestation för allas lika värde. En otrolig värme som man möts av under den här veckan i de olika evenemangen som är. Det är också ett tillfälle för oss att lyfta de operativa frågorna i perspektivet mångfald – hur Polismyndigheten kan spegla samhället på ett bättre sätt, säger regionpolischef Ulf Johansson. 

Medverkar i podden gör också Göran Stanton, utredare på demokrati- och hatbrottsgruppen.

– Om vi inte respekterar varandra inom Polismyndigheten, då kommer vi inte respektera våra brottsoffer, de personer vi träffar, eller misstänkta. Så vi behöver ha kunskap om de här sakerna. Och sedan är det bra med mångfald för då får vi de sakerna gratis genom att ha mångfald på jobbet, säger Göran Stanton.

I podden diskuteras bland annat synen på mångfald inom polisen och polisanställdas deltagande i prideparaden, historiskt och inför EuroPride 2018 i Stockholm 27 juli-5 augusti.  

Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Title: Orderly
Artist: Kevin MacLeod

Fakta: EuroPride

EuroPride är den gemensamma festival som varje år uppmärksammas extra i Europa och står värd för samtal, debatt och nätverkande för en starkare kamp för lika rättigheter. Organisationen EPOA (European Pride Organisers' Association) är den organisation som beslutar och tilldelar värdskapet. EuroPride hölls första gången 1992 och då i London. Stockholm Pride har tidigare arrangerat EuroPride 1998 och 2008.

Fakta från Stockholm Prides webbplats

Till toppen