Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Rådigt ingripande vid brand i Koppom.

På förmiddagen torsdag 31 maj noterar ett privatflygplan att ett hus brinner vid Korsbyn i Eda kommun varpå räddningstjänst samt polis larmas.

För att bilda sig en lägesbild kring branden söker polisen upp telefonnumret till den som äger stugan och man får då klart för sig att ingen person skall befinna sig i huset.
Huset är ensligt belägen i skogen och ca 1km är väglöst land innan man når huset. 

När husägaren fått beskedet att huset brinner och med vetskapen om att huset svårligen kan nås med de räddningsfordon som behövs beger han sig till sin båt samtidigt som han kontaktar räddningstjänsten. När han fått klart för sig vilka koordinater som räddningstjänsten skall utgå från för att bekämpa branden åker han dit med sin öppna styrpulpetbåt för att hjälpa till.
Fem brandmän med utrustning så som slangar och pumpar förs sjövägen till huset som brinner kraftigt. Branden var på väg att sprida sig till den omkringliggande skogen och utgjorde en stor fara för en omfattande skogsbrand.
 

-När brandmän och den utrustning som behövdes för att bekämpa branden var packade i båten tog färden över till huset endast fem minuter säger han. 

Tack vare det rådiga ingripandet och det snabba agerandet från husägaren har branden kunnat bekämpas på ett snabbt och effektivt sätt och skadorna har kunnat begränsas. 

-Ett mycket rådigt ingripande och vi behöver verkligen all hjälp vi kan få när brandrisken är så stor i skog och mark, säger Jonny Hjalmarsson som är räddningschef i beredskap.

Till toppen