Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Samverkan viktigt i trygga Ronneby

I Ronneby jobbar samhällets olika aktörer tillsammans för att på olika sätt skapa mer trygghet och säkerhet.

Arbetet i Ronneby sker bland annat inom nätverket kring organiserad brottslighet. I nätverket ingår Polismyndigheten, kommunerna, Tullverket, åklagare, Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Målet är att öka tryggheten.

Polisen har skapat ett lokalt underrättelsecentrum för att arbeta med situationen i Ronneby. Det praktiska arbetet började den 16 januari i år. Där enades vi, tillsammans med de olika organisationerna, om en gemensam lägesbild och varje myndighet fick olika uppgifter och åtgärder att genomföra inom sina ansvarsområden. Flera av åtgärderna har skett i samverkan.

Aktörernas bild är att läget i Ronneby är lugnt och tryggt. Receptionen i Ronnebys polishus öppnades tidigare i vår och är bemannat en gång i veckan. Polishuset är, och har alltid varit, bemannat i Ronneby med bland annat utredare och annan polispersonal.

Vi kan se att anmälda brott har minskat under januari–maj 2018 jämfört med samma period 2017. När det handlar om våldsbrott så är det en minskning med 32 procent. År 2017 anmäldes 182 brott i kategorin våldsbrott och under 2018 har det anmälts 125 brott.

Övriga brott mot person har minskat från 676 anmälda brott 2017 till 629 anmälda brott 2018. Det motsvarar en minskning med 7 procent. Under året har även ett tiotal av nyckelpersonerna i Ronneby lagförts och avtjänar fängelsestraff.

I denna vecka påbörjades en rättegång mot fem personer för grovt rån som genomförts under våren 2017.

Till toppen