Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stort beslag av alkohol på skolavslutningen

På skolavslutningshelgen grep polisen två personer för grovt brott mot alkohollagstiftningen. 71 flaskor starksprit och 100 000 kronor i kontanter togs i beslag.

Under skolavslutningen i Stockholm arbetade polisen för att upptäcka och förbygga försäljning av alkohol till minderåriga ibland annat Johanneshov i södra Stockholm.

Vid civil spaning observerade polis ungdomar som köpte flaskor av en man i närheten av skolan. Även en medhjälpare observerades och därefter kunde två personer, 16 respektive 19 år, gripas och alkoholen som ungdomarna köpt beslagtogs.

Innan polisen slog till mot säljarna hann de sälja 15 flaskor starksprit, 14 av dessa togs i beslag av köpare som försökte lämna platsen. 57 flaskor beslagtogs av säljarna, så totalt beslagtog polisen 71 flaskor starksprit i samband med insatsen.

Efter insatsen på skolan genomfördes husrannsakan på tre adresser i Stockholm där över 100 000 kronor i kontanter påträffades.

De två personerna som sålde vodkan anhölls. Ytterligare en person, den 17-årige så kallade huvudmannen, anhölls i sin frånvaro och greps dagen därpå. Polisen misstänker att huvudmannen är en högst aktiv säljare av starksprit i centrala Stockholm.

Insatsen genomfördes i samverkan mellan ungdomsgruppen på Norrmalmspolisen och ungdomsutredare på Södermalmspolisen.

Till toppen