Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Två misstänkta efter insats mot prostitution

Polisen i Östra Fyrbodal kunde under onsdagskvällen agera mot en miss-tänkt bordellverksamhet i Trollhättan. En man misstänks för köp av sex-uell tjänst och en man sitter anhållen misstänkt för koppleri.

Prostitutionen misstänks ha pågått i en fastighet i Trollhättan och vid tillslaget fanns, utöver de båda männen, två kvinnor i lokalerna.

– Vi håller förhör under dagen och misstänker att det handlar om en gruppering som varit verksam på andra platser, både i Fyrbodal och i Skaraborg, säger Martin Svedberg, gruppchef för jourverksamheten i Fyrbodal.

Prostitutionen organiseras ofta av kriminella aktörer som via bokningssajter administrerar sin verksamhet. Polisen har därför en nära samverkan med hotellnäringen.

–  Vår erfarenhet är att prostitutionen förekommer överallt, inte bara i storstäder. Det handlar om ambulerande grupper, och därför brukar vi uppmana branschen att vara uppmärksam på bokningarna. Ofta förekommer samma telefonnummer eller kontokortsnummer vid bokningarna, medan det är helt andra personer som dyker upp vid incheckningen, säger Anne Åkerblom, t f gruppchef för människohandelsgruppen i region Väst.

Samtidigt har det blivit vanligare att även privatpersoners bostäder används för prostitution.

– Fler hyr ut sin bostad och därför är det viktigt att kontrollera identiteten på den som hyr. Be gärna grannarna att höra av sig om det blir mycket springande och trafik till adressen, då kan det finnas en risk för att det blir en bordell i lägenheten, säger Anne Åkerblom.

Till toppen