Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utökad polisiär resurs på Västerås Cityfestival

För att förebygga och upptäcka fler brott utökar polisen sin numerär under Västerås Cityfestival.

Idag startar Västerås Cityfestival som är en tredagarsfestival som pågår mellan 28 och 30 juni. Förra året besökte omkring 189 000 personer festivalen och det förväntas bli ännu fler besökare i år. Polisen kommer som tidigare år finnas på plats i festivalområdet för att upprätthålla ordning och säkerhet, men har till år utökat resursen för att i större utsträckning förebygga och upptäcka brott.

– Av erfarenhet vet vi att fler brott begås när det samlas mycket folk på ett festivalområde, därför utökar vi vår resurs så att vi blir mer synliga och kan förebygga brott. Det innebär också att vi kommer kunna göra fler egeninitierade ingripanden för att till exempel försvåra för narkotikahandeln, säger Lars Jansson, kommissarie vid polisen i Västerås.

Polisen vill bidra till att besökarna upplever en trygg och säker tillställning och har på förhand inte tagit del av någon information som indikerar någon form av hot eller grövre brottslighet riktat mot festivalen.

– Det finns inget bakomliggande hot som gör att vi utökar vår resurs på festivalområdet, vi ser fram emot ett trevligt evenemang som flyter på utan större hinder, avslutar Lars Jansson.

Till toppen