Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Intensiv trafikhelg väntar i Umeå

Den 30 juni är det dags för ett av sommarens publikdragande arrangemang, Wheels i Umeå. Wheels Nations Norr är Norrlands största träff där motorintresserade samlas vid Dragonfältet, Nolia. På kvällen fortsätter arrangemanget med cruising i centrala Umeå.

Wheels väntas locka mer än 10 000 personer till stadskärnan. Polisen kommer att ha ökad närvaro i trafiken och i den publika miljön för att förebygga brott och minska ordningsstörningar. Tillsammans med arrangörer och övriga samverkanspartners har polisen en nära samverkan och arbetar gemensamt för ett tryggt, säkert och roligt arrangemang.

Trafiksituationen kommer att vara intensiv och kan medföra köer och brist på parkeringsplatser. Det kommer att vara många bilar och människor i omlopp i Centrala Umeå och under cruisingen kommer framkomligheten att begränsas för övrig trafik. Därför kan det vara bra för besökare att lämna bilen hemma eller parkera utanför centrum.

- Vi förväntar oss ett gott trafikuppträdande där man följer skrivna trafikregler, exempelvis att man använder kugghjulsprincipen, sitter på rätt plats i bilden och att man inte gör så kallade burnouts, säger Andreas Pehrson, polisinsatschef för Wheels.

I de centrala delarna av Umeå är det enligt lokal ordningsföreskrift förbjudet att dricka alkohol på vissa platser. Poliserna har möjlighet att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats inom förbudsområdet.

- Ett led i det brottsförebyggande arbetet är att förverka alkohol för att hålla ned berusningsnivån eftersom onyktra personer ofta är överrepresenterade som brottsoffer och gärningsmän, säger Andreas Pehrson.

Karta över färdvägen för cruisingen.

Karta över färdväg

Till toppen