Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dom för grova brott på Långholmen

I september 2017 blev en ung man utsatt för bland annat grov misshandel av tre andra unga män på Långholmen. Nu har den tidigare tingsrättsdomen skärpts i hovrätten.

Tre gärningsmän mellan 16 och 19 år har blivit dömda av hovrätten för bland annat grov misshandel, grovt olaga tvång och grovt sexuellt tvång efter en händelse på Långholmen i september 2017. 

Hovrätten skärper straffen efter överklagande och dömer 19-åringarna till fängelse på två år och sex månader vardera. När det gäller 16-åringen fastställer hovrätten tingsrättens dom om ungdomsvård. 

Kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk menar att det goda samarbetet med polisen varit en framgångsfaktor för resultatet. 

Alla inblandade har varit engagerade och aktivt fört utredningen framåt. Avgörande för hovrättens dom om en av gärningspersonernas delaktighet var den komplettering som bildanalysgruppen på Nationellt forensiskt centrum hann få fram på mycket kort tid, säger Johanna Rejdemo Storbjörk. 

Brottet upptäcktes genom en rutinkontroll av ett par poliser. Efter det följde ett intensivt arbete som ledde till att alla tre gärningsmän i ett tidigt skede blev identifierade och två av dem kunde gripas. Den tredje gärningsmannen höll sig undan i flera månader och greps vid en husrannsakan hos mamman.

Till toppen