Dömda till fängelse efter att burit vapen i västra Stockholm den 12 mars

Två män som vid en kontroll av polis vid en bensinstation i västra Stockholm visade sig ha vapen på sig har nu dömts till bland annat grovt vapenbrott av Solna tingsrätt.

Solna tingsrätt dömde den 18 maj två män för grovt vapenbrott efter att ha blivit kontrollerade av polisen vid en bensinstation i västra Stockholm den 12 mars 2018.

Natten till den 12 mars såg en polispatrull en personbil vid en bensinstation, i bilen satt tre män och den fjärde fanns utanför bilen. När polisen skulle kontrollera männen sprang två av dem i väg.

En av poliserna sprang efter och i samband med det tar en av männen fram ett vapen. Polisen avlossade ett skott och mannen kastade ifrån sig vapnet. I samband med detta kunde mannen gripas och vapnet hittades med hjälp av hundpatrull.

Sökandet efter den andre mannan som sprang blev utan resultat, ett vapen återfanns och togs i beslag. Han greps sedan i Rinkeby den 8 april.

Domslut angående grovt vapenbrott med mera

Mannen som greps den 12 mars har nu dömts till fängelse i 1 år och 4 månader. Förutom grovt vapenbrott döms han för tidigare brott/händelser rörande våldsamt motstånd, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt narkotikabrott

Mannen som greps den 8 april dömdes till fängelse i 2 år och 3 månader Förutom grovt vapenbrott döms han för tidigare brott/händelser rörande olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt ännu ett grovt vapenbrott.

De två männen är födda 1999 respektive 1998.

Till toppen