Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Funderar du på moped?

caroline2

Caroline Eriksson, kommunpolis i LPO Torsby.

Under våren och sommaren är det många som tar mopedkort och köper en moped. Lokalpolisområde Torsby ger dig här en samlad information om regler och konsekvenser av trimning och rätt utrustning, såsom hjälm.

Det är stor frihetskänsla då mopedkortet är taget och man har en moped som står körklar. I lokalpolisområde Torsby är det många som tar mopedkort och kör moped.

-  Vi ser ett behov av att informera mer om vad som gäller för mopedkörning, därför har vi tagit fram en kort information med underlag från polisen i Stockholm, säger Caroline Eriksson, kommunpolis i lokalpolisområde Torsby, som innefattar kommunerna Torsby, Sunne, Hagfors och Munkfors.

Att trimma en moped innebär att mopeden blir olaglig. I informationsbladet kan du läsa mer. Du kan också läsa mer om konsekvenser av att göra mopeden olaglig och att inte använda hjälm.

-  Jag hoppas att så många som möjligt tar till sig informationen och önskar att alla kommer att trivas med sin moped under de år den används, säger Caroline Eriksson.

Informationsblad om mopeder från lokalpolisområde Torsby

Till toppen