Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kristoffer berättar om polisyrket

Kristoffer arbetar som gruppchef för områdespolisen i Jönköping, vilket innebär att han planerar och leder arbetet för områdespoliserna. Han drivs av yrkets omväxlande arbetsuppgifter och förmågan att kunna göra skillnad i människors liv.

Vad är det bästa med att arbeta som polis?

Det är ett omväxlande och spännande yrke med en stor variation av arbetsuppgifter. Du utmanas dagligen och ställs hela tiden inför nya utmaningar, vilket gör att du får chansen att utvecklas i din yrkesroll men även som människa.

Polisarbetet är ett lagarbete och min drivkraft kommer ur teamkänslan med kollegorna och möjligheten att göra skillnad, berättar Kristoffer.

Vad gör en områdespolis?

Mycket av vårt arbete är riktat mot ungdomar, dels med åtgärder som kan vara brottsförebyggande och dels riktat mot ungdomar som begår olika typer av brott såsom narkotikabrott, rån och våldsbrott.

Utifrån den lokala problembilden arbetar vi internt med olika insatser i samverkan med hundverksamheten, IGV och utredarna. Vi samverkar även med bland annat kommuner, skolor och socialtjänsten för att komma närmare och skapa en trygghet för alla våra medborgare.

Utifrån en lokal lägesbild, som skapats i samarbete med kommun, medborgarnas erfarenheter och upplevelser av tryggheten i närområdet, avger vi så kallade medborgarlöften. Medborgarlöften är en stor del av områdespolisernas arbete för att skapa trygghet och mycket av vår tid och resurs läggs på utsatta områden, berättar Kristoffer.

Har du några tips till personer som funderar på att söka till polisutbildningen?

Att ha tidigare erfarenhet från att ha arbetat med människor är en stor fördel, eftersom du kommer möta människor i alla möjliga olika livssituationer. Det kräver att du har en god kommunikativ förmåga och en förståelse för andra människor. Yrket kräver även mod och en förmåga att växla tempo beroende på situation.

Inför testerna är det en fördel om du tränat allsidigt, vilket du även kommer ha nytta av i ditt senare yrkesliv som polis, berättar Kristoffer.  

Är du redo för en större uppgift? Bli polis.

Mellan den 14-31 maj kan du söka till polisutbildningen med start vårterminen 2019.

Här kan du läsa mer om polisutbildningen och hur du ansöker

Till toppen