Lynx insats genomförd i Uppsala

Under två dagar har polisen genomfört insatser i Gottsunda/Valsätra inom ramen för Operation Lynx. Syftet har varit att verka för att det ska vara tryggt och säkert att bo i området och att det ska var svårt att begå brott och skapa otrygghet.

Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta har i samverkan med andra enheter i Polismyndigheten genomfört flera insatser. Insatserna som genomförts har skett inom ramen för pågående förundersökningar och har riktats in på flera olika typer av brottslighet, bland annat vapenbrott och penningtvättsbrott.

Förutom insatser i pågående förundersökningar har det genomförts trafikkontroller, kontroller av personer och fordon inom ramen för polislagen och trygghetskapande åtgärder.

Fakta om Operation Lynx

Lynx är ett projekt inom polisen som ska bekämpa den grova organiserade brottsligheten inom region Mitt.

Insatsen som nu genomförts är den femte polisoperationen som genomförts inom region Mitt sedan starten av Lynx i november 2017. Operation Lynx är en långsiktig operativ satsning där målet är att flytta fram positionerna mot grov och organiserad brottslighet.

Insatserna bygger på den lokala problembilden och polisen samverkar med andra aktörer såsom andra myndigheter, kommuner och näringsidkare. Samverkan med andra är en framgång i arbetet.

Preliminärt resultat 30-31 maj 

Frihetsberövade

3 efterlysta varav 2 anhållna
1 gripen hot mot tjänsteman

Nya brott

Narkotikabrott
2 drograttfylleri
1 olovlig körning
Våld mot tjänsteman
Hot mot tjänsteman 

Beslag

1 gevär äldre modell 

Person och fordonskontroller

2 visitationer av personer
5 kontroller av fordon

Till toppen