Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man anhållen efter fynd av bilrattar

Natten mot måndag den 7 maj grep polisen i polisområde Haninge/Nynäshamn en man efter en fordonskontroll. I mannens bil påträffades ett stort antal bilrattar från ett exklusivt bilmärke.

Mannen är nu anhållen misstänkt för bland annat grovt häleri. Sedan i mars sitter fem personer i Stockholms län häktade för grovt häleri av bildelar. I helgen har det inkommit ett fyrtiotal anmälningar om bildelsstölder

Råd till bilägare

Brotten sker ofta vid mörker och intill husknuten. Tjuvarna jobbar nästan uteslutande i par. Till bilägare har polisen några råd:

Kontrollera att larmet till bilen verkligen har ett ljudande larm. Många tror det, men så är inte fallet. Ett annat råd till bilägare är att vara uppmärksam om rörelsedetektorn till belysningen vid parkeringen går igång på natten, säger Jeanette Lisjak, gruppchef vid gränspolisens gränsöverskridande stöldbrottslighet i Stockholm.

Råd för att minska risken för stölder

  • Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.
  • Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren.
  • Har du en så kallad key-less bil, förvara gärna nycklarna i en plåtburk. På så sätt förhindrar du att någon kan fånga upp nyckelsignalen och lura bilen att tro att nyckeln finns intill/i bilen.
  • DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA. Använd dekalerna så det syns att din bil är märkt med MärkDNA.
  • Lämna inte datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen. Tänk på att även en tom väska eller kartong kan locka någon att göra inbrott i din bil.
  • Se till att din bilstereo har stöldskyddskod eller löstagbar front som du tar med när du lämnar bilen.

Läs mer om hur du skyddar dig mot bildelsstölder.

Till toppen