Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mobila poliskontoret i Ullared

IMG_0951

"Framför allt är detta ett brottsförebyggande och kontaktskapande arbete" säger Anders Persson som här pratar med en kund tillsammans med Heléne Wallnedal. Bild: Gith Thedvall

På bästa läge vid shoppinggatan i Ullared finns polisens mobila kontor denna vecka. ”Här möter vi inte bara hallänningar utan människor från hela landet” säger Anders Persson som leder insatsen.

Det är en strid ström av människor med överfulla kundvagnar som går förbi det mobila kontoret. Många stannar och tittar och flera har något att fråga.
– Framför allt är detta ett brottsförebyggande och kontaktskapande arbete, säger Anders Persson som är stationsbefäl i Falkenberg och leder insatsen i Ullared.

Utredare på plats

Under sju dagar står det mobila poliskontoret mitt i handelsområdet i Ullared. Fram till åtta-tiden på kvällen när varuhuset stänger finns utredare och poliser på plats vid husbilen.
– Vi kan ta emot hittegods och anmälningar och hålla förhör här i bilen. Det är tiotusentals besökare i området varje dag så det är mycket som händer i och runt butikerna, säger Heléne Wallnedal som är ungdomsutredare i Falkenberg.

Samverkan med trafikpolisen

Förutom att polisen har ett nära samarbete med butikerna och väktarna så har de också samverkan med trafikpolisen. Under veckan har trafikpolisen haft hastighetskontroller på vägarna 153 och 154 som leder från E6 in mot Ullared. Varje dag kommer också många bussar från hela landet till området.
– Under veckan har vi haft kontroller av personbilar men också en större kontroll av säkerheten i turistbussar.

Stölder och misstänkt stulna bilar

En patrull går en runda bland butikerna. Sent på kvällen får de in en anmälan om en stöld inne i varuhuset. En ung kille har gått ut ur butiken med ett par byxor som han inte har betalat.
– Visst har det en förebyggande verkan att vi syns men det räcker inte – med så många kunder i butikerna så sker det tyvärr många stölder.

Vid några tillfällen har personer kommit för att anmäla att deras bilar är stulna.
– Det är inte helt ovanligt och kanske inte så konstigt på en så här stor parkering – efter en runda med polisbilen har vi hittat de misstänkt stulna bilarna, säger Anders Persson.

Många lämnar tips

En dam går förbi husbilen och stannar till. Hon lämnar ett tips som hon med all säkerhet inte hade ringt 114 14 för att lämna.
– Vi har fått in flera bra tips under veckan men jag har också fått ta selfies med skolungdomar och hjälpa hundar ur varma bilar – men framför allt har jag fått svara på alla möjliga frågor – också om hur det är att arbeta som polis.

– Det känns att det är uppskattat att vi finns här mitt i vardagsvimlet, säger Anders Persson.

Hallandspolisen mobila kontor finns i Ullared hela helgen – besök dem gärna om ni är där!

Till toppen