Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nu leds hela Polisregion Mitt från Uppsala

Från och med idag dirigeras polisområde Västmanland från regionledningscentralen i Uppsala. Det innebär att den händelsestyrda verksamheten i polisregion Mitt leds från ett och samma ställe.

– Nu är vår regionledningscentral fulltalig och vår region har förutsättningar för en enhetlig och effektiv ledning av vår verksamhet. Vi har nya moderna lokaler och ny teknik som ger oss de bästa villkor för att styra våra resurser över samtliga tre län i regionen, både i den dagliga verksamheten och vid särskilda händelser, säger Carin Götblad, regionpolischef.

Sedan 2016 dirigeras den yttre verksamheten i polisområde Gävleborg och Uppsala från regionens huvudort, Uppsala. Idag invigs regionledningscentralens nya lokaler och därmed stängs länskommunikationscentralen i Västerås och även polisområde Västmanland flyttar in under regionledningscentralens ledning.

Till toppen