Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Åtal för mord i Mariehäll i västra Stockholm i november 2017

Polisen i region Stockholm har slutfört en mycket omfattande utredning gällande ett mord i kriminella kretsar och åklagare har idag, tisdag den 15 maj, valt att väcka åtal mot sju personer.

– Vi har kommit längre i den här utredningen än vi normalt gör och vi har anstiftare, medhjälpare och utförare av mordet som utfördes mycket brutalt. Med i åtalet är även brottet framkallande av fara för annan eftersom det fanns risk för personer som befann sig i närheten när mordet skedde, säger Christer Axling, utredningsledare vid Grova brott på regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm.

Åklagaren har idag lämnat in stämningsansökan till Solna tingsrätt mot sju personer som åtalas för mord, medhjälp till mord, anstiftan till mord och framkallande av fara för annan. Brotten begicks i Mariehäll i Bromma den 20 november 2017.

Utredningen gäller det uppmärksammade mordet mitt på dagen måndagen den 20 november 2017 i Mariehäll, Bromma i västra Stockholm. En person som färdades i bil besköts med automatvapen av en gärningsman i en efterföljande bil under hundratals meter.

Två män åtalas nu för anstiftan till mord, tre män för medhjälp till mord och två män för mord, varav en av dem också åtalas för framkallande av fara för annan.

En av de arbetshypoteser som utretts är att mordet kan bero på den mångåriga infekterade konflikten mellan personer i Bredäng och Östberga i Stockholms södra förorter.

En av anledningarna till att så många kan åtalas är att utredningen kunde starta direkt och utredande personal var på plats mycket kort tid efter mordet. De första utredningsdygnen är ofta avgörande för utredningen.

Utredningen har utförts enligt polisens metodstöd för utredning av grova brott, även kallad PUG. Utredningen omfattar över 4000 sidor varav 700 förhör och ett mycket omfattande analysarbete.

Rättegången startar den 22 maj i Stockholms tingsrätt
Rättegången är planerad att pågå i nio dagar med start den 22 maj klockan 9 i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Målnummer B 8960-17.

Kontakt/frågor från media
Mordet har utretts av Grova brott på regionala utredningsenheten hos Polisen i region Stockholm. Utredningsledare Christer Axling finns tillgänglig för frågor från media tisdag den 15 maj. Kontakt via polisen i region Stockholms presstjänst 010-56 405 55.

 

Till toppen