Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Omfattande trafikkontroll på E6 i Strömstad

Under onsdagen genomfördes en omfattande kontroll av trafiken på E6 i Strömstad. Sammanlagt kontrollerades cirka 1 100 förare och fordon.

Trafikkontrollen är en del i arbetet för säkrare rastplatser. Insatsen inleddes strax efter klockan 9.30 och avslutades vid 14-tiden på onsdagen. Trafikkontrollerna genomfördes både i norrgående och södergående riktning på E6, i anslutning till av- och påfarter vid Värmlandsbro strax utanför Strömstad. Arbetet har stundtals inneburit köbildning.

Vid trafikinsatsen kontrollerades förare och fordon. I samband med insatsen genomfördes även så kallade inre utlänningskontroller för att upptäcka personer som inte har rätt att vistas i landet.

- Vi har gjort olika typer av kontroller eftersom vi vet att det transporteras mycket narkotika och stöldgods längs E6, säger kommissarie Margaretha Ivarsson, samverkansansvarig och den som planerat insatsen.

Insatsen genomfördes av polisområde Fyrbodal, gränspolissektionen och trafikpolissektionen i nära samverkan med Trafikverket, Kronofogden, Tullverket samt norsk polis och tull.

- Jag ser en stor vinst i att samverka. Ur mitt perspektiv har vi fått till en bra logistik kring tekniken, som underlättar samverkan fullt ut över norska gränsen, säger polisinstaschef Jörgen Olsson.

Resultatet av polisens kontroller på E6:

1100 utandningsprov
164 personkontroller
115 VTR (slagningar mot vägtrafikregistret)
7 flygande inspektioner av både tung och lätt trafik
3 rattfyllerier
1 körförbud
2 olovliga körningar
1 brukande av falsk urkund
2 ordningsbot ej betalt vägavgift
1 ordningsbot, ej medfört tidsbok (yrkestrafik)
1 ordningsbot otillåtna lyktor fram
I ordningsbot, slitna däck
1 överlast
4 kontroller misstänkt beteende, inga anmärkningar
Ett antal lastbilar kontrollerades utan anmärkningar
Ett antal bussar kontrollerades utan anmärkningar
130 personer kontrollerade i inre utlänningskontroller utan anmärkningar

 

Till toppen