Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Passutlämning upphör i Hedemora

Från den 16 maj 2018 är det inte längre möjligt att hämta sitt pass på kommunkontoret i Hedemora.

Polisområde Dalarna har sedan ett antal år tillbaka ett så kallat samtjänstavtal med Hedemora kommun som innebär att Polismyndigheten anställt kommunala receptionister på 10 procent för att göra det möjligt för den personalen att utföra vissa uppgifter som egentligen är polisens ansvar, till exempel att lämna ut redan beställda pass till medborgare.

Kammarkollegiet, den myndighet som bland annat har till uppgift att följa upp samtjänstavtal, har pekat ut brister i det upplägg som rör avtalet mellan Hedemora kommun och Polismyndigheten. Därför avslutar nu Polismyndigheten avtalet.

Detta får till följd att man från och med den 16 maj inte längre kan hämta sitt beställda pass i receptionen i Hedemora. Övrig polisrelaterad verksamhet i Hedemora kommuns reception upphör helt den 31 maj. Det rör sig om hittegods, cyklar och möjligheten att ansöka om tillstånd av olika slag.

– Beslutet är beklagligt men inget vi kan göra något åt. Vår bedömning är att Kammarkollegiets bedömning gäller och då måste vi tyvärr stänga ner vår verksamhet, säger Lars Lindahl, polisområdeschef för Dalarna på Polismyndigheten.

Beslutet att upphöra med passutlämning påverkar inte möjligheten att ansöka om pass. Passansökningar görs i Avesta, Borlänge, Ludvika eller Mora i Dalarnas län.

Till toppen