Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Podd: Ulf Johansson om brott i nära relation och våldtäkter

Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm  och Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm Syd.

Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm och Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm Syd. Bild: Polismyndigheten

Hur arbetar polisen med relationsbrott och våldtäkter? Det diskuterar regionpolischefen i Stockholm Ulf Johansson och polisområdeschefen i Stockholm Syd Carolina Paasikivi, i månadens poddavsnitt.

Lyssna på podden

– Är man drabbad är det viktigt att man kommer till polisen och att man anmäler. Vi har många duktiga utredare, vi har gott stöd av kvinnojourer och andra brottsofferenheter. Det finns hjälp att få, säger Ulf Johansson.

– Just eftersom gärningspersonen och offret har en relation finns det så mycket makt att utöva för att avskräcka brottsoffret från att våga vittna och kliva fram. De känner sig ofta väldigt ensamma och utsatta. Vi måste finnas där för dem väldigt snabbt efter de har gjort sitt ställningstagande och också sedan finnas kvar, säger Carolina Paasikivi.

I podden diskuteras även Fittjaärendet och varför våldtäkter kan vara svåra att utreda. Samtalet leds av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Title: Orderly
Artist: Kevin MacLeod

Till toppen