Polisen i Kristianstad på Facebook

Polisen i Kristianstad finns nu på Facebook. ”Vi vill på så sätt bli mer tillgängliga för medborgarna och berätta om vårt arbete”, säger Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad.

Vad gör polisen som arbetar i Kristianstad? Det ska vi nu berätta mer om på Facebookkontot ”Polisen Kristianstad”.

Polisens övergripande mål är att minska brottsligheten och öka tryggheten.

– På Facebook vill vi tipsa och informera om hur vi tillsammans till exempel kan förebygga brott, men vi vill också ge allmänheten en inblick i vårt arbete och i vår vardag. Vi vill också öka polisens tillgänglighet för dem som bor här genom att finnas där medborgarna finns, säger Anders Olofsson, lokalpolisområdeschef i Kristianstad.

– Dessutom innebär det en möjlighet för oss att ha en dialog med medborgarna och att nå många snabbt, säger han.

Via Facebook kan man inte kontakta polisen för larm, anmälningar eller tips.

De medarbetare som kommer att skriva på Facebook kommer från olika delar av vår organisation – några är poliser och andra är civilanställda.

– Det finns en stor konkret verksamhetsnytta, polisen har mycket att vinna på att finnas på Facebook. Vi kan få in tips och snabbt nå ut med information. Och allt bidrar till vårt grunduppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Anders Olofsson.

Polisen i sydvästra Götaland har nu ett Facebookkonto per lokalpolisområde:

Polisen Kristianstad

Polisen Eslöv, Hörby, Höör

Polisen Göinge Hässleholm

Polisen Ljungby, Markaryd, Osby och Älmhult

Polisen Bromölla, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström

Polisen har ungefär 120 officiella konton på Facebook och fler än 1,8 miljoner följare. Samtliga av polisens officiella konton i sociala medier är listade här.

Till toppen