Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i region Väst medverkar vid veterandagen 29 maj

För första gången firas veterandagen officiellt i Göteborg. Polisen medverkar tillsammans med Göteborgs stad, Försvarsmakten och föreningen Fredsbaskrarna Västkust.

– Vi skickar personal ut i världen för att delta i en rad olika typer av internationellt samarbete. Det kan handla om freds- och säkerhetsfrämjande såväl som att utveckla utländska polisorganisationer till att bli mer demokratiska och effektiva. Vår personal bidrar till en stabilare omvärld. Det är viktigt att vi tar till vara deras erfarenheter och hedrar deras insatser, säger tf. regionpolischef Klas Johansson.

I Göteborg högtidlighålls veterandagen den 29 maj med en ceremoni på Gustav Adolfs torg. Förutom militärer och poliser deltar sjukvårdspersonal och andra veteraner som utanför Sveriges gränser riskerat sina liv för att skapa en tryggare och säkrare värld.

Polisen Ulrica Nylander i Göteborg är en av dem som deltagit i en utlandsmission och som planerar att delta i ceremonin.

– Jag var rådgivare i frågor som rör gränskontroller i Ukraina. Som svensk polis i utlandstjänst värderades vår kompetens högt, säger hon.

Mikael Borggren är samordnare inom polisen i region Väst för de polisanställda som tjänstgjort utomlands. Sedan år 2000 har runt 1850 polisanställda från Sverige tjänstgjort i olika missioner.

– En viktig uppgift är att ta tillvara på de erfarenheter som våra anställda tar med sig hem. Under tiden utomlands har de bidragit till att stärka rättsväsendet, men också till att minska den globala brottsligheten och dess förgreningar till andra länder.

Till toppen