Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen och Norrtälje kommun öppnar gemensam lokal i Rimbo

Polisen i lokalpolisområde Norrtälje öppnar den 22 maj en gemensam lokal i centrala Rimbo tillsammans med Norrtälje kommun.

Utifrån invånardialoger med Rimboborna framkom det önskemål om ökad tillgänglighet från kommunen och Polisen. Som en av åtgärderna öppnas nu den gemensamma lokalen på Köpmannagatan 1B i Rimbo. Det blir en lokal mötesplats för invånarna som tillgängliggör invånarförslag, samverkan, idéutbyte och utvecklingsplanering med mera.

Från och med 1 september flyttar även kommunens servicecenter, Kontaktcenter, in med regelbundna öppettider. Kontaktcentret
vägleder och guidar kommuninvånare i alla inledande kontakter med kommunen. Det innebär att kommunvägledarna besvarar invånarnas frågor, så långt det är möjligt.

Lokalen blir en plats för samverkan och för att öka den upplevda tryggheten. En fysisk plats skapar utrymme för större möjligheter till en gemensam utveckling av Rimbo, och bidra till att Norrtälje kommun når sitt långsiktiga mål att bli Sveriges tryggaste kommun.

– Lokal närvaro och samverkan är tveklöst den i särklass viktigaste framgångsfaktorn för att skapa trygghet. Genom att vi nu får en gemensam lokal i Rimbo skapas dessa förutsättningar, säger Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef Norrtälje.

– Alla ska kunna känna sig trygga i vår kommun, oavsett var en bor. Därför är jag glad att vi i samverkan med polisen kan öka närvaron och tillgängligheten lokalt och skapa en ny gemensam mötesplats i ett växande Rimbo, säger Ulrika Falk, (S) kommunstyrelsens ordförande.

Lokalen kommer underlätta för invånarna som har ärenden till Polisen och kommunen att utföra dessa på plats i Rimbo istället för att åka till Norrtälje tätort.

Invigningen av lokalen sker tisdag den 22 maj klockan 17.00 - 18.00. På plats är kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk, som inledningstalar tillsammans med lokalpolisområdeschefen Björn Cewenhielm klockan 17.15.

För mer information kontakta:
Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef Norrtälje, 010-56 314 34.
Marita Bertilsson, Trygghetschef, TiNK, 0176-715 58.  

 

Till toppen