Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid finalen i Svenska cupen på Tele2 Arena 10 maj

Torsdagen 10 maj kl. 15.00 är det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Det innebär att extra många människor kommer att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Ett stort antal besökare beräknas av arrangören besöka arenan. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa, om ordningsstörningar eller brott begås.
Erfarenheter från tidigare matcher mellan de två lagen gör att ordnings-störningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag samt medföra eventuella hälsorisker.

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Arenan öppnas för insläpp en och en halv timme före avspark. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras.

Före matchen kommer troligen supportersamlingar att ske på Kornhamnstorg och ute vid arenaområdet. Störningar i såväl kollektivtrafiken som i övrig trafik kan ske timmarna före match samt vid matchens slut.

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59.
Vid behov kommer även information att lämnas på https://polisen.se/stockholm .

Mer information om matchen och arenaområdet finns på http://www.tele2arena.se/
  
För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se

Till toppen