Skydda dig mot båtstölder i region Mitt

Båtsäsongen är igång och många har redan sjösatt sina båtar. Vid den här tiden ökar också antalet båtstölder. Nedan följer tips på hur du kan skydda dig mot stölder.

I början och i slutet av båtsäsongen ökar alltid antalet polisanmälningar om stölder av båtmotorer och båtar. I region Mitt (Uppsala, Västmanland och Gävleborg) har redan 34 båtmotorer stulits, flest i Uppsala län. Som båtägare kan du försvåra för dem som begår brott genom att engagera din båtklubb och andra båtägare så att ni tillsammans kan öka närvaron kring båthamnar och uppställningsplatser.

- De båtklubbar som har engagerat sig i båtsamverkan har minskat antalet båtstölder och inbrott. Det har visat sig vara väldigt effektivt för att försvåra för tjuvarna och förebygga inbrott i och stöld av båtar, säger Per-Yngve Velander, ansvarig för båtsamverkan i region Mitt.

Förhindra stöld och inbrott

Som båtägare kan du också förebygga inbrott i båten och båtstölder på flera sätt. Använd ett godkänt lås, spårsändare, fotografera och märk båten. Ta del av fler tips på hur du kan skydda din båt mot stölder.

Kontakta polisen vid misstanke

Har du misstankar om att en stöld är på gång eller gör du iakttagelser av personer och fordon som uppträder misstänkt ska du kontakta polisen. Var uppmärksam på personer som rör sig i området utan synbara ärenden.

Är du intresserad av båtsamverkan?

Vill du eller din båtklubb starta båtsamverkan eller har frågor kan du nå polisens kontaktpersoner för båtsamverkan via nedanstående e-postadresser:

Vi önskar dig en härlig båtsäsong och tillsammans kan vi göra insatser för att minska antalet båtstölder!

 

 

Till toppen