Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationen i Åstorp stänger tillfälligt

Huvudskyddsombudet har i dagarna tagit beslutet att stänga ner den allmänna receptionen av säkerhetsskäl.

Polisstationen i Åstorp öppnade på sensommaren 2017 för allmänheten efter att ha varit stängd under många år. Avsikten hos lokalpolisområdesledningen var att ge Åstorpsborna en mer lokal service efter att kommuninvånarna tidigare fått vända sig till andra kommuner, som exempelvis Bjuv. Huvudskyddsombudet har i dagarna dock tagit beslutet att stänga ner den allmänna receptionen av säkerhetsskäl.

Polisledningen har godtagit beslutet och tittar nu på olika lösningar för att så snart som möjligt öppna stationen för allmänheten igen. - Från ledningens sida tycker vi att vi har gjort vad vi kunnat med de säkerhetsarrangemang som vi etablerat på plats. Huvudskyddsombudet är av en annan åsikt och det godtar jag. Nu tittar vi på hur vi kan lösa den uppkomna situationen så snart som möjligt, kommenterar lokalpolischefen Anders Isgren i Klippan.

Enligt honom ligger ambitionen kvar att ge Åstorpsborna en mer lokal service. - Absolut och därför var det ju så roligt att i höstas kunna öppna upp stationen. Ofta hör man ju motsatsen att polisstationer stänger i landet. Vår målsättning är framöver att hålla stationen i Åstorp öppen två dagar i veckan.

Polisstationen kommer dock fortfarande vara aktiv med polispersonal men alltså inte öppen för allmänheten. Istället kommer Bjuv åter öppna upp på helgfria tisdagar mellan klockan 9 till 13 i väntan på en lösning för stationen i Åstorp. Hittegods och olika blanketter kommer dock som vanligt kunna lämnas och hämtas på kommunkontoret i Åstorp.

Till toppen