Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stort beslag av narkotika på Stockholms Centralstation

Två män greps av polisen natten mot onsdag den 30 maj efter att de hämtat ut en väska ur en förvaringsbox på Stockholm Centralstation. En förundersökning om grovt narkotikabrott är inledd och de två männen är anhållna.

Poliser som arbetar i området Klara i Stockholms citykärna kunde efter en kortare tids spaningsarbete göra ett tillslag och gripa två män misstänkta för grovt narkotikabrott. De två männen hade hämtat ut en väska ur en förvaringsbox på Stockholm Centralstation och befann sig på en tågperrong när de greps.

– I väskan hittades ett antal kilo cannabis och förundersökningen är precis påbörjad. Därför kan jag i nuläget inte berätta mer. Vi har nu tagit bort en stor mängd narkotika från narkotikamarknaden och det är väldigt glädjande, säger Carola Pettersson, utredare på grova brottsektionen i polisområde Stockholm City.

De två männen är anhållna på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Polisområde Stockholm Citys arbete mot narkotikahandel i området Klara

Polisen arbetar riktat för att skapa en varaktig förändring och långsiktig hållbarhet i området Klara, som sträcker sig från Sergels Torg i öst till Stockholm Centralstation i väst. Polisen vill med arbetet minska området Klaras betydelse som öppen drogscen och plats för ordningsstörningar, stöld och häleri. Därmed vill polisområde Stockholm City öka tryggheten och minska brottsligheten i Stockholms citykärna.

Till toppen