Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tillslag mot piratkopierade produkter

Tillslag mot en basar i Malmö som säljer piratkopierade produkter gjordes av nationella operativa avdelningens, noa, grupp som arbetar mot immaterialrättsliga och polisen i Malmö gjort ett.

Gruppen beslagtog 1100 piratkopior av väskor, leksaker, klockor och datortillbehör. Det var förfalskningar av varumärken som Walt Disney, Louis Vuitton, Gucci, Apple och Armani.

– Tillslaget blev väldigt lyckad. Det är viktigt att falska produkter av dålig kvalitet och fel ursprung tas bort från marknaden, säger Paul Pintér nationell samordnare vid immaterialrättsgruppen på noa, nationella operativa avdelningen.

Förhör har hållits med flertalet av de misstänkta och fortsatta förhör kommer att hållas i utredningen, inga personer är frihetsberövade.

Brotten som är aktuella är:

Brott mot upphovsrättlagen som skyddar den person som har skapat ett verk av hög originalitet och har ensamrätt att bestämma hur detta verk får användas. Samt brott mot varumärkeslagen som skyddar ett varumärke så att inte andra företag kan använda varumärket på sina produkter och tjänster.

Till toppen