Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Däck- och sadelstölder i Örebro län

I veckan har det stulits sommardäck samt hästutrustning på olika platser i Örebro län.

Däckstölder skedde även i höstas, men då var det vinterdäck som stals, och nu rör det sig om sommardäck. Tillvägagångssättet är liknande: tjuven/tjuvarna tar sig in i garagelängor där flera fordon finns parkerade bredvid varandra utan fysiska barriärer. Längorna länsas sedan på däck som förvaras där. De stölder som nu anmälts har inträffat i Adolfsberg och Sörby i Örebro.

Även sadelstölder varnade vi för i höstas. Igår drabbades en stallägare i trakterna av Degerfors av inbrott i sadelkammaren och ett stort antal sadlar och annan utrustning stals. De som begår de här brotten reser ofta omkring i landet och stjäl.

Har du upplysningar att lämna som kan ha samband med stölderna? Kontakta polisen på 114 14.

Det är viktigt att se över hur man förvarar sina värdesaker för att försvåra för tjuvar. Läs gärna olika tips på polisens webbplats om hur du kan skydda dig mot stölder och inbrott.

Till toppen