Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fem personer häktade för grovt häleri efter bildelsstölder i Stockholms län

Den 12 och 13 mars greps fem personer i Botkyrka misstänkta för grovt häleri. Två av dem greps i samband med att en bil kontrollerades och tre greps i en fastighet dagen efter. I samband med gripandena återfanns ett stort antal bildelar.

Stölderna misstänks i nuläget ha skett organiserat och i större omfattning. Stöldgodset, bland annat airbags och rattar, kommer från ett 30-tal olika bilinbrott som har skett runt om i hela Stockholms län.

En omfattande utredning pågår i nuläget och utredningen får utvisa vilken brottsrubricering som blir aktuell i slutändan. Förhoppningsvis kommer utredningen kunna knyta de misstänkta till de faktiska stölderna.

I nuläget är fem män på sannolika skäl misstänkta för grovt häleri. De häktades den 15 och 16 mars 2018. Åtal ska väckas den 29 mars 2018 men det kommer begäras åtalsförlängning med hänsyn till den omfattande utredningen.

Till toppen