Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Förnyat medborgarlöfte i Borlänge kommun

Borlänge kommun och Polismyndigheten i lokalpolisområde Borlänge har kommit överens om ett förnyat medborgarlöfte. För polisens del handlar mycket om att fortsätta finnas på plats i västra Borlänge.

Borlänge kommuns Trygghetsvärdar (Relationsakuten) ska arbeta med att stödja och vägleda unga som finns i eller riskerar att hamna i ett utanförskap.

Lokalpolisområde Borlänges områdespoliser arbetar i första hand i bostadsområdena Bullermyren, Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna med målsättningen att komma närmare medborgaren. I arbetet ska förekomsten av eventuella parallella rättssystem beaktas.

Samverkan sker när så är möjligt ute bland medborgarna och stäms fortlöpande av vid varje möte i lokala brottsförebyggande rådet. Därutöver sker en regelbunden samverkan mellan kommunen och polisen i arbetet med EST (Effektiv samverkan för trygghet).

– Vi har haft områdespoliser i de aktuella delarna av västra Borlänge under flera års tid och det är viktigt att vi är uthålliga i detta. Att komma nära medborgarna betyder inte bara att vi är där rent fysiskt utan även om att öka förtroendet för polisen bland medborgarna, säger Mats Lagerblad, lokalpolisområdeschef för Borlänge.

Medborgarlöftet mellan Borlänge kommun och polisen

Till toppen