Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Han tar över i region Väst

Klasjohanson1_LARGE Förstorad helbild (1170 x 780)

Klas Johansson, tillförordnad regionpolischef i Väst. Bild: Lars Hedelin

Klas Johansson tillförordnas som regionpolischef i Väst tills en ny ordinarie chef är på plats.

Rikspolischefen har idag beslutat att Klas Johansson, regionpolischef i region Nord går in som tillförordnad chef i region Väst efter att Klas Friberg lämnade tjänsten den 28 februari för Säkerhetspolisen. Robert Karlsson, som svarat som regionpolischef i Väst sedan dess, fortsätter i sin roll som biträdande regionpolischef.

– Jag har fått frågan från rikspolischefen om att kliva in som tillförordnad regionpolischef i Väst under tiden som rekrytering av en ny ordinarie pågår, vilket jag tackat ja till. Jag ser fram emot att axla detta viktiga uppdrag. Jag kommer att träffa ledningsgruppen i region Väst så snart som möjligt för att få en djupare lägesbild, säger Klas Johansson.

Klas Johansson tillträder som tillförordnad regionpolischef i region Väst den 12 mars. Från samma datum svarar biträdande regionpolischef i region Nord Micael Säll Lindahl som regionpolischef i Nord.

Till toppen