Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Inbrott i västra Värmland

Lokalpolisområde Arvika utreder en större stöldhärva.

Lokalpolisområdet har under en tid varit hårt drabbat av inbrottsstölder. Under fredagseftermiddagen kunde polisens tekniker säkra spår efter ett inbrott i en skola. Tack vare engagerade kollegor i yttre tjänst kunde spåren härledas till en fastighet i västra Värmland där husrannsakan utfördes. Vid husrannsakan anträffades en stor mängd stöldgods och en person som befann sig på platsen kunde gripas. Den blev under fredagen anhållen. Det pågår nu ett intensivt utredningsarbete med omfattande godsspårning. Flertalet målsägare har identifierat beslagtaget gods som har tillgripits vid olika inbrott. Inbrotten har skett i bostäder, fritidshus, skolor, företag och bilar. Flera hundra godspunkter har tagits i beslag.

-Det är viktigt att denna typ av brott klaras upp säger Christer Lööf, chef för LPO Arvika. Vi har problem med både hitresta ligor och lokala förmågor som begår många brott under kort tid. Inbrott, framför allt i bostad, är mycket integritetskränkande och drabbar målsägarna hårt. Därför känns det extra bra att kunna ge målsägarna upprättelse och kunna lagföra de personer som begår brott.
Just detta ärende är ett mycket gott exempel på när kedjan fungerar, från polisens tekniska undersökningar vidare till ingripandeverksamheten och därefter ett nära samarbete mellan ingripandeverksamheten och utredare.

För att underlätta Polisens arbete och för att höja möjligheten till att få tillbaka sina stulna tillhörigheter är det viktigt att man märker upp sin egendom. Inte sällan har Polisen misstänkt stöldgods i beslag som inte kan härledas till någon målsägare. Det är också viktigt att allmänheten håller koll i sitt bostadsområde och att man hjälps åt att titta till varandras hus när man är bortrest. Ser man något som inte stämmer i den vardagliga bilden ska man tipsa Polisen.

Det är även önskvärt att man vid sådana iakttagelser registrerar bilars registreringsnummer och eventuella signalement på personer.

 

Till toppen