Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kör försiktigt i påsktrafiken!

På väg till Åre beskuren1

Påsken är en av våra största trafikhelger och polisen i region Nord önskar alla trafikanter en trevlig och trafiksäker påsk!

Under påsken genomför polisen hastighets- och trafiknykterhetskontroller längs vägarna och ute i terräng. 

Förutom att vara nykter så är det viktigt att hålla hastighetsgränsen och avståndet mellan fordonen. I regionen råder det fortfarande vinterväglag på många håll vilket gör att det fortfarande är tillåtet att använda dubbdäck även efter den 15 april. 

- Självklart ska man vara nykter för sin egen och andras säkerhet när man sätter sig bakom ratten, säger Jimmy Norberg gruppchef trafik, polisområde Jämtland.

- Vintern har bjudit på mycket snö och det är fortfarande snöföre på många håll, men nu börjar det också bli töväder och dagsmeja och därför är det extra viktigt att man håller hastigheten och avståndet särskilt om det blir snörök eller halt på vägarna, fortsätter Jimmy Norberg.

Kom ihåg:

  • använd bilbältet på alla platser i bilen
  • håll hastighetsgränserna
  • avstå från alkohol och andra droger när du ska ut och köra bil, snöskoter eller andra fordon. Tänk på att du även kan vara påverkad "dagen efter"
  • håll avstånd, vilket är särskilt viktigt när det är snörök
  • se till att du är utvilad när du sätter dig vid ratten
  • det är krav på att använda vinterdäck till och med 31 mars, och det är tillåtet att använda dubbdäck till den 15 april eller så länge det befaras vara vinterväglag där du ska köra

 Tänk efter före - det viktigaste är att nå fram till resmålet!

Till toppen