Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lära av det som gått bra

Arbetet för ökad trygghet och ökat förtroende sker både på kort och lång sikt. På kort sikt handlar det om att minska antalet skjutningar och lösa de grova brotten. På längre sikt handlar det om att flera samhällsaktörer måste samverka.

– Det är viktigt att få in kunskap utifrån, både från andra länder men också att lära av det framgångsrika arbete vi gör själva. Tidigare har det forskats en del på varför vi misslyckas men nu ska vi undersöka varför vi lyckas och jag har två duktiga forskare till min hjälp, säger Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie som leder arbetat med metodutvecklingen hos polisen i region Stockholm. 

Metodutveckling är en viktig del för en ständigt förbättrad polisverksamhet.  Därför har två forskare påbörjat uppdrag hos polisen i region Stockholm. De heter Joakim Sturup och Amir Rostami och har båda en bred erfarenhet av forskning om våld, kriminella nätverk och skjutningar. 

– Inledningsvis ska de fokusera på framgångsfaktorerna i de uppklarade fallen av skjutvapenvåld som slutat med mord under åren 2016 och 2017, säger Gunnar Applegren.

Syftet är att få en fördjupad kunskap om till exempel kriminella nätverk och vilka arbetsmetoder som fungerar mest effektivt.

Till toppen