Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Lyckad insats mot fortkörning i Farsta

Det körs för fort på riksväg 73 i Farsta. Därför genomförde polisen en fartkontroll i tisdags den 20 mars. Under fyra timmar rapporterades 57 fortkörningar.

Under våren har lokalpolisområdena i Stockholm ökat arbetet för en säkrare trafikmiljö. I tisdags genomförde polisen fartkontroller i Farsta längs riksväg 73.

- Den tillåtna hastigheten är 70 km/h men väldigt många kör över 100 kr/h, alltså över gränsen för att förlora körkortet på denna sträcka, säger polisinspektör Johanna Cohen från Farsta lokalpolisområde.

26 körkort omhändertogs från de 57 förare som rapporterades för hastighetsöverträdelse.

- Den högst uppmätta hastigheten under kontrollen var 141 krm/h. En annan förare rapporterades för grov olovlig körning och bilen omhändertogs enligt trafikbrottslagen, säger Johanna Cohen, och tillägger:

- Hastighet dödar. Ett flertal av de svåra trafikolyckorna i Farsta sker på riksväg 73 där många har svårt att respektera hastighetsgränsen och avstånden till framförvarande fordon. Därför har vi återkommande kontroller.

Till toppen