Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Man skadad i samband med visitation i polisens arrest

Under torsdagen inkom en polispatrull med en frihetsberövad man till arresten Polishuset Sundsvall. Mannen skadas i samband med avvisitering.

Under torsdagen inkom en polispatrull med en frihetsberövad man till arresten Polishuset Sundsvall. I samband med avvisitationen blev mannen arg och gör motstånd mot arrestpersonalen. Personer som befinner sig i polisens arrest måste vara korrekt avvisiterade för att inte kunna skada sig själv eller andra. Inga personliga föremål får tas med in i arresten. Polispatrull tillkallades därför för att hjälpa till med avvisiteringen.

När patrullen kommer till arrestcellen fortsätter mannen att vara utagerande och blockerar celldörren med en skumgummimadrass avsedd för säng. I samband med att poliserna går in i cellen tappar mannen balansen och slår huvudet i golvet. Ambulans tillkallas omgående och mannen förs till Sundsvalls sjukhus.

Enligt rutin görs en egenanmälan till Avdelningen för särskilda utredningar inom Polisen.

Vid frågor kontakta Josef Wiklund, Lokalpolisområdeschef Medelpad, 070-235 16 90.  

Till toppen