Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mobila kontor gör polisen synligare

Bild på polisens mobila kontor

Polisen sätter upp sitt mobila kontor.

Polisens mobila kontor blir en allt vanligare syn i Stockholm framöver. Kontoren kommer i form av en husbil där allmänheten direkt på plats kan göra anmälningar, lämna tips eller få svar på frågor.

De mobila kontoren har flera fördelar. Dels ökar den polisiära närvaron i området samtidigt som poliser i yttre tjänst avlastats administrativt och får mer tid till ingripandeverksamhet. Vid tidigare insatser har flera anmälningar kunnat avslutas direkt och gärningsmän har identifierats och gripits på plats.

Polisens mobila kontor kommer i första hand att finnas där många människor samlas - exempelvis vid festivaler, demonstrationer eller politiska evenemang. De bemannas av personal från polisens kontaktcenter som till vardags tar emot ärenden via 11414.

 Vi testade de här mobila kontoren förra sommaren och det föll så väl ut, både bland allmänheten och hos personalen, att vi nu kommer fortsätta med dem. Vi blir mer tillgängliga och synliga för medborgarna. Med tillskottet av personal till de mobila kontoren har vi större chans att stötta allmänheten direkt och på plats, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef i Stockholm.

Till toppen