Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Mobilt poliskontor öppnar i Kungshamn och Hunnebostrand

Den sista mars stänger poliskontoret i Sotenäs. Verksamheten ersätts med ett mobilt poliskontor, som kommer att finnas i centrala Kungshamn och Hunnebostrand på torsdagarna.

Skälet till förändringen är att polisen vill erbjuda en ökad tillgänglighet, vilket efterfrågas av de boende i området. Det här har visat sig under de medborgardialoger som har genomförts i samband med polisens medborgarlöfte för 2018.

– Vi ser det här som en förbättring, säger Henrik Rörberg, kommunpolis i Västra Fyrbodal. Det mobila kontoret kommer att vara mer tillgängligt, eftersom det dels kommer att finnas i centrala Kungshamn och dels även i Hunnebostrand. Det stationära kontoret finns ju idag enbart i utkanten av Kungshamn. Och i Hunnebostrand har det inte funnits något poliskontor alls tidigare.

Öppettiderna kommer att utökas med 1,5 timmar i Hunnebostrand. Första öppna dagen för det mobila poliskontoret är torsdag 5 april. Poliskontoret i Sotenäs stänger för allmänheten 31 mars. Polisen driver sin övriga verksamhet i Fyrbodal på samma sätt som tidigare, med fortsatt polisiär närvaro i samhället.

Mobila poliskontoret, öppettider och placering

Torsdagar kl 09.30 - 11.00 Hunnebostrand, vid Coop.
Torsdagar kl 12.00 - 14.00 Kungshamn, på Hamngatan, vid piren.

Till toppen