Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nu har vapenamnestin nått halvvägs

477 vapen har lämnats in i region Mitt.

Mellan 1 februari och 30 april råder vapenamnesti i Sverige. Under den tiden kan den som inte har tillstånd att inneha skjutvapen och ammunition, lämna in det till anonymt till polisen och kommer inte att straffas för innehavet.

Nu när den pågående vapenamnestin nått halvvägs, har totalt 5206 vapen lämnats in i landet, varav 477 i region Mitt.

– Arbetet med mottagandet av vapen med stöd av amnestin flyter på. Mycket tack vare noggranna och ambitiösa medarbetare i receptioner samt inom RA. Antalet vapen hittills är nog ungefär i linje med vad jag förväntat mig. Dock är jag ganska säker på att mängden kommer att öka något mot slutet av april. Men tror inte vi kommer upp i samma nivåer som 2013. Det beror på att största delen av de vapen som lämnas in är äldre mer eller mindre uttjänta vapen som legat undangömda i källare eller på vindar. Det ska dock bli spännande att se hur inflödet har varit av vapen från kriminella miljöer när vi sammanfattar det hela senare i sommar, säger Mikael Söderström, Gruppchef Region Mitt RA


Antal inlämnade vapen region Mitt 1 februari - 16 mars 2018

Polisområde Västmanland
164 vapen
193 kg ammunition

Polisområde Uppsala
103 vapen

Polisområde Gävleborg
197 vapen
150 kg ammunition

Här läser du mer om vapenamnestin

Till toppen