Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nu invigs polisområdeskontoret på Bäckby

Måndagen 26 mars klockan 15.30 invigs det nya polisområdeskontoret på Bäckby. Kontoret är resultatet av ett lyckat samarbete mellan lokalpolisområde Västerås och Västerås stad.

– Polisområdeskontoret är en del av vårt medborgarlöfte, som bland annat syftar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Västerås västra delar. Kontoret innebär inte bara att vi höjer den uniformerade polisnärvaron i de västra stadsdelarna, utan att vi även skapar en plats för dialog och samarbete med boende och företagare i området. De förstärkta insatser som nu genomförs i de västra stadsdelarna, handlar främst om att tillsammans arbeta för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Kristina Holgersson, lokalpolisområdeschef Västerås.

– Att vi nu har ett poliskontor på plats är ett bra bevis på att samarbetet mellan Västerås stad och lokalpolisområde Västerås nu stärkts ytterligare. När vi arbetar och samverkar mot ett gemensamt mål har vi stora möjligheter att öka tryggheten för västeråsarna, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande

Media och allmänhet är välkomna att vara med på plats, när kontoret invigs av polisen och kommunen.

Till toppen