Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polischef prisad för bästa kommunikativa ledarskap

Stefan Hector

Bild: Jens Reiterer

Stefan Hector, chef för operativa enheten på Noa, fick på torsdagen pris för att han skapat trygghet och gemenskap efter terrorattentatet på Drottninggatan 7 april. Han gjorde därmed svensk polis förmåga synlig för en bredare allmänhet.

Priset delades ut igår, i fem kategorier, på Sveriges Kommunikatörers årliga prisutdelning. Stefan Hector vann i kategorin: Bästa kommunikativa ledarskap.

- I den här händelsen tänker jag i första hand på de offren som drabbades, och deras anhöriga. Det vi gjorde i samband med attentatet var en självklar del av vårt polisarbete, och därmed var det naturligt att förmedla den bilden. Sedan är jag naturligtvis glad över få det här priset. Det var viktigt att förmedla trygghet och lugn, trots det som hänt, säger Stefan Hector, chef operativa enheten på nationella operativa avdelningen inom polisen

I grunden ser han sig inte som en kommunikatör, men hans uppfattning är att människor som är ansvariga för en verksamhet också ska kunna kommunicera

- Det tycker jag är en avgörande trovärdighetsfråga, framför allt i krishanteringsituationer, och det jag är mest stolt över är att kunna göra skillnad, säger Stefan Hector.

Juryns motivering:

"Stefan Hector, chef operativa enheten på nationella operativa avdelningen, var nationell kommenderingschef vid terrorattentatet och ledde det övergripande polisarbetet och de nationella operativa resurserna, i samverkan med andra myndigheter. När det ofattbara hände mitt i Stockholm en vanlig fredagseftermiddag var Polismyndigheten redo att kommunicera och möta människor, snabbt och handfast på plats och via medierna. Resultatet blev att en unik mänsklig gemenskap spred sig istället för kaos och splittring. Stefan Hector blev en symbol för Polismyndighetens trygghetsskapande kommunikation under terrorattentatet."

Till toppen