Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisinsats vid fotbollsmatch på Friends Arena

Söndag den 18 mars klockan 18.15 är det fotbollsmatch på Friends Arena. Då kommer extra många människor att åka kollektivt eller på andra sätt ta sig till och från arenan.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås. 

Erfarenheter från tidigare derbyn gör att ordningsstörningar inte kan uteslutas. Det kan också förekomma pyroteknik inne på arenan vilket kan orsaka obehag och medföra eventuella hälsorisker. 

Erfarenheter visar också att insläppen tar tid på grund av att besökarna måste visiteras för att undvika att otillåtna föremål tas in på arenorna. Det är därför bra att vara ute i god tid till matchen. I området runt arenan kommer en del avspärrningar att göras. 

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 405 55. Vid behov kommer även information att lämnas på polisen.se (Välj Fler nyheter och händelser/Stockholms län) samt på twitterkanal: polisen08live.

Mer information om matchen och arenaområdet finns på:

http://www.friendsarena.se

För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se:

www.sl.se

Till toppen