Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Samverkan med norsk polis vid bilkaravan i påsk

Sedan några år tillbaka äger en bilkaravan rum i västra Värmland under påskafton. Det har varit mycket bråk, fylla och stök kring evenemanget, som har sitt mål vid fästningen i Kongsvinger i Norge.

-  Ifjol gjorde vi och norsk polis en gemensam insats som var framgångsrik. De höga bötesbeloppen på norsk sida är förhoppningsvis avskräckande i år, säger Christer Lööf, lokalpolisområdeschef i Arvika.

Under åren har ordningsproblemen kring karavanen ökat. Därför valde man gemensamt från lokalpolisområdet i Arvika och polisen i Kongsvinger att ifjol ta i lite extra för att stävja brotten.

- Polisen i Kongsvinger valde att stänga av hela området runt fästningen. Dessutom gav man stora böter upp till 10.000 norska kronor för ordningsstörningar, urinering, ohörsamhet eller förolämpning mot tjänsteman. Även vi på den svenska sidan var betydligt tuffare än tidigare, berättare Christer Lööf.

Även i år kommer polisen i Arvika och Kongsvinger att göra liknande insatser under påskafton för att minska ordningsstörningarna.

Till toppen