Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Sök pass i Uppsala län i god tid innan resan

Nu börjar högsäsongen i våra receptioner och det kan tidvis vara långa köer eller svårt att få en bokad tid som passar. Kontrollera därför i god tid om dina resehandlingar är giltiga om du ska ut och resa.

Här kommer några tips på hur du underlättar ditt besök:

  • Extra många besöker oss under påsklov, Kristi Himmelsfärdshelgen och andra lediga dagar under våren. Har du möjlighet att komma vid andra tillfällen, är det därför bra om du väljer dem.

  • Boka tid om du vill ansöka om resehandlingar i Bålsta, Enköping, Köping, Uppsala eller Västerås. På vissa av passexpeditionerna är det lång väntetid. Vi uppdaterar tider kontinuerligt och det kommer ofta in återbud, så besök sidan regelbundet om du inte hittar en tid som passar vid första försöket. Du hittar till webbokningen här.

  • Övriga av regionens passorter har drop-in.

  • Går ditt pass ut redan nu, men du har ingen resa inplanerad? Flest personer besöker oss under vår och sommar. För att undvika köer och väntetider så är det bra att vänta till efter högsäsong med att ansöka om en ny resehandling om det är möjligt.

  • Tänk på att ha med medgivande från vårdnadshavare för barn under 18 år om båda föräldrarna inte är med vid ansökningstillfället. Du hittar blanketten här.

  • Du behöver ha med dig svensk giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt.
Till toppen