Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ta det lugnt på vägarna i påsk

Påsken som så många andra högtider innebär att många är på resande fot. Trafiken är intensivast på skärtorsdagen och annandag påsk. På en vägsträcka i Gävleborgs län råder därför omkörningsförbud under dessa dagar. Var ute i god tid och planera din resa.

På E4 mellan Gävle och Tönnebro är det mycket trafik under påsken, eftersom många resenärer passerar här till och från fjällen. Trafiken koncentreras till ett fåtal timmar under skärtorsdagen och annandag påsk. Vill du slippa köer och intensiv trafik då är det bra om du har möjlighet att resa andra dagar och tider. Tänk på att vara ute i god tid och planera din resa.

Polismyndigheten, i samverkan med Trafikverket, har beslutat att även i år införa omkörningsförbud på E4 mellan Gävle och Tönnebro under påsken. Erfarenheter från tidigare år visar att det blir bättre flyt i trafiken och risken för olyckor minskar.

Omkörningsförbud på sträckan Gävle – Tönnebro gäller följande tider:

  • För norrgående trafik, skärtorsdag 29 mars, kl.13-20
  • För södergående trafik, annandag påsk 2 april, kl.13-20

- Risken för olyckor på vägarna ökar när många ger sig ut i påsktrafiken. För oss är resenärernas säkerhet det allra viktigaste och tack vare omkörningsförbudet har vi inte haft några incidenter. Vi vill att alla ska kunna genomföra sin resa på ett tryggt och säkert, säger Erling Arvidsson, gruppchef på Trafiksektionen, region Mitt.

Goda råd i påsktrafiken

Under påsken är det mycket trafik och därför uppmanar vi alla att ta det lugnt på vägarna. Planera din körning och var ute i god tid!

Tänk även på att:

  • Anpassa hastigheten till väglaget
  • Håll hastighetsbegränsningarna
  • Se till att alla i bilen har bälten
  • Håll avstånd
  • Lasta säkert

 Läs också om Skoterkörning i påsk

 

Till toppen