Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trafikvecka med fokus mot alkohol och droger

Trafikkontroll

Mellan den 12 - 18 mars, genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus mot alkohol och droger. I polisregion Nord rapporterades bland annat 33 personer under veckan för drograttfylleri.

Kontroller genomfördes företrädesvis i samband med så kallade 20-minuterskontroller. Även riktade kontroller har genomförts mot förare som återkommande påträffas påverkade i trafiken. Skoterkontroller har genomförts som en del av insatsveckan.

– En stor del av trafikolyckorna med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol och droger. Därför är dessa insatsveckor viktiga. De personer som har rapporterats för rattonykterhet har också erbjudits kontakt med beroendevården genom SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken), säger Daniel Pettersson, processledare trafik region Nord.

Summering av trafikveckan i polisregion Nord

I regionen har 9 personer rapporterats för rattfylleri och 33 personer rapporterats för drograttfylleri. När polisen genomför trafikkontroller upptäcks även andra brott. Bland annat har 16 narkotikabrott uppdagats, två illegala vapen har tagits i beslag och en efterlyst person har omhändertagits.

Fördelning per län

Region Nord Rattfylleri - alkohol Rattfylleri - droger
Jämtland 3 2
Norrbotten 1 15
Västerbotten 3 4
Västernorrland 2 12
Summa 9 33

Här kan du läsa mer om polisens förebyggande arbete

Eventuella frågor kan ställas till Daniel Pettersson, regional processledare trafik på telefon 010-568 36 97.

Till toppen